+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM
Filter
 • Vinorodna država
  0
 • Vinorodna regija
  0
 • Vinorodni okoliš
  0
 • Izleti za...
  0
 • Trajanje izleta
  0
 • Price
  od € - od

HRAMI + VOJAŠKA ZGODOVINA

Prva svetovna vojna, znana tudi kot "velika vojna" je bila prva globalna vojna v zgodovini človeštva, v katero so bili vključeni vsi večji imperiji tistega časa ter njihovi zavezniki. 

Drugo svetovno vojno pa lahko opišemo kot največji dogodek, ki ga je v zgodovini organiziralo človeštvo. Bila je tudi najdražji in najobsežnejši oboroženi spopad v zgodovini.

Iz vojaško turističnega vidika je zanimivo tudi obdobje po drugi svetovni vojni, ko je bila Slovenija del Jugoslavije in je predstavljala močno vojaško velesilo med vzhodom in zahodom.

Kljub temu da je od zaključka obeh vojn preteklo celo stoletje oz. 70 let, od razpada naše bivše skupne države pa četrt stoletja, so na ozemlju naše države kot tudi v sosednjih državah še vedno ohranjeni vojaški objekti preteklih obdobij, ki nam nemo pričajo o nesmiselnosti vojskovanja. 

Najbolj zanimive vojaške objekte, ki so pogosto locirani na vinorodnih območjih, si lahko ogledate na naših nepozabnih izletih


Primerjava izletov (0)


PO POTEH ERAZMA PREDJAMSKEGA

PO POTEH ERAZMA PREDJAMSKEGA

PREDJAMSKI GRAD  PRIMORSKA MALICA ⇒ VIPAVA  DEGUSTACIJA VIN V VINSKEM HRAMU 

Slikovit, mogočen, skrivnosten, so prvi pridevniki, ki ti pridejo na misel ko ga zagledaš. Predjamski grad že skoraj 800 let stoji na visoki skalni steni...

od 49,00€

Prikazujem 1 do 1 od 1 (1 strani)