+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM

MARTINOV IZLET KRAS / NOVEMBER 2023

 • od 70,00€


BRIŠKA JAMA (I)  SEŽANA ⇒ DUTOVLJE ⇒ ŠTANJEL  KRAŠKI VINSKI HRAMI 

Martinov izlet bomo v dopoldanskih urah pričeli na Tržaškem Krasu, kjer si bomo poleg ogleda znamenite Briške jame privoščili pravo Martinovo poslastico. Globoko pod površjem, z razgledom na kapniške tvorbe, katere je narava ustvarjala na tisoče let, bomo okušali tipična kraška vina

Po nenavadno lepi in okusni podzemni dogodivščini, nas bo avtobus odložil v središču kraške prestolnice (Sežana), kjer si bomo ogledali največjo vinsko klet na Krasu, ki se lahko pohvali tudi kot največji pridelovalec vina teran na svetu. Po degustaciji odličnih kraških vin v 150 let starem in obokanem vinskem hramu, si bomo v hišni trgovinici lahko izbrali kakšno buteljko za domov.

Pot bomo nadaljevali proti Dutovljam, kjer si bomo lahko privoščili Martinovo okrepčilo (klobasa in zelje ali joto s klobaso) ter poskušali vina domačih vinarjev in si ogledali njihove vinske kleti.

Naslednja etapa bo ogled slikovitega kraškega naselja Štanjel, kjer se bomo odpravili na sprehod mimo gradu, cerkve sv. Danijela, kraške hiše, Ferrarijevega vrta,... Na grajskem dvorišču bomo lahko poskusili vina lokalnih vinarjev, na tržnici lokalnih izdelkov pa si bomo lahko izbrali kakšen "souvenir" za spomin na izlet po Krasu.

Iz najlepše kraške vasi (Štanjela) se bomo odpravili še v nekaj lepih in dobro založenih vinskih hramov, kjer bomo v spremstvu gospodarjev ugotavljali ali je mošt že postalo vino

Izlet bomo zaključili z martinovo večerjo v kateri od domačih gostiln ali kmečkih turizmov.

Povratek v domače kraje glede na razpoloženje (lahko vam organiziramo tudi prenočevanje-doplačilo).

IZLET VKLJUČUJE:

 • ORGANIZACIJO IN VODENJE IZLETA
 • OGLED BRIŠKE JAME Z DEGUSTACIJO VIN (V ITALIJI)
 • OGLED VINSKE KLETI SEŽANA Z DEGUSTACIJO VIN
 • VODEN OGLED SLIKOVITEGA KRAŠKEGA NASELJA ŠTANJEL
 • OGLED ŠTEVILNIH KRAŠKIH VINSKIH KLETI Z DEGUSTACIJO VIN IN PRIGRIZKOV
 • SKUPINSKO NEZGODNO ZAVAROVANJE
 • DDV

​IZLET NE VKLJUČUJE:

 • AVTOBUSNEGA PREVOZA (lahko vam organiziramo tudi prevoz)
 • KOSILA ALI VEČERJE (lahko vam organiziramo tudi kosili in ali večerjo)
 • PRENOČEVANJA (lahko vam organiziramo tudi prenočevanje)

Izlet je primeren za skupine polnoletnih oseb, ki bi rade največji praznik vina - Martinovo, preživele na Krasu.

Točna cena izleta je odvisna od števila udeležencev. Za pridobitev ponudbe nam pošljite povpraševanje. Izlet lahko prilagodimo vašim željam. Objavljena cena velja za skupino petdeset oseb.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju"

Zaradi izredne situacije vezane na Covid 19 ter s tem povezanih ukrepov, se bodo letošnja Martinovanja odvijala na drugačen način. Veliko organizatorjev še vedno nima izdelanih programov, zato obstaja možnost spremembe programa izleta.