+386 (0)64 105 871
SPECIALISTI ZA VINSKI TURIZEM

IZ POSTOJNSKE JAME V VIPAVSKE HRAME / NOVEMBER 2022

  • od 53,38€


POSTOJNSKA JAMA ⇒ ODPRTE KLETI VIPAVSKA DOLINA

Enodnevno primorsko avanturo bomo pričeli v svetovno znani Postojnski jami, katere neverjetne lepote si bomo delno ogledali iz legendarnega vlakca, delno pa peš. Po ogledu osupljivih umetnin narave bomo lahko občudovali tudi človeško ribico in podzemni poštni urad, ki je bil zgrajen davnega leta 1899 in spada med sedem svetovnih čudes podzemlja.  Za spomin bomo lahko iz osrčja jame poslali razglednico s posebno znamko in poštnim žigom z motivi človeške ribice. 

Po ogledu ene izmed najlepših kraških jam na svetu, se bomo po krajši vožnji spustili v sončno vipavsko dolino, kjer se bomo podali na raziskovanje vinskega podzemlja

Naša vodička (ali vodič) vam bo razdelila kozarce z obešanko, ki predstavljajo vstopnico v odprte kleti vinarjev in kmetij v pristni zgornjevipavski vasi, nato pa hitro in peš "delat inventuro" po vinskih kleteh !!!

Na vsaki domačiji nas bo sprejel gospodar, kateri nas bo z veseljem pospremil v "hram" in nam večkrat napolnil kozarce z odličnimi belimi kot tudi rdečimi vipavskimi vini, katere si bomo lahko tudi kupili za domov. Ob sprehodu "od hrama do hrama" bomo lahko občudovali tipično primorsko podeželjsko arhitekturo z velikimi "borjači", številnimi kamni na strehah, drevesa s sredozemskim sadežem (kaki),...

Brez skrbi, poleg pitnih vipavskih vin nam bodo domačini pripravili tudi okusne domače jedi, tako da bomo vsaj po hrani in pijači za en dan postali pravi primorci. 

Povratek v domače kraje glede na razpoloženje (lahko vam organiziramo tudi prenočevanje-doplačilo).

IZLET VKLJUČUJE:

  • ORGANIZACIJO IN VODENJE IZLETA
  • OGLED POSTOJNSKE JAME 
  • OGLED ŠTEVILNIH VIPAVSKIH VINSKIH KLETI Z DEGUSTACIJO VIN IN DOMAČIH JEDI
  • SKUPINSKO NEZGODNO ZAVAROVANJE
  • DDV

​IZLET NE VKLJUČUJE:

  • AVTOBUSNEGA PREVOZA (lahko vam organiziramo tudi prevoz)
  • KOSILA ALI VEČERJE (lahko vam organiziramo tudi kosilo in ali večerjo)
  • PRENOČEVANJA (lahko vam organiziramo tudi prenočevanje)

Izlet je primeren za skupine polnoletnih oseb, ki bi poleg svetovno znane Postojnske jame rade doživele popoldan v številnih vinskih kleteh Vipavske doline. 

Točna cena izleta je odvisna od števila udeležencev. Za pridobitev ponudbe nam pošljite povpraševanje. Izlet lahko prilagodimo vašim željam. Objavljena cena velja za skupino petdeset oseb.

"Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju"

Zaradi izredne situacije vezane na Covid 19 ter s tem povezanih ukrepov, se bodo letošnja Martinovanja odvijala na drugačen način. Veliko organizatorjev še vedno nima izdelanih programov, zato obstaja možnost spremembe programa izleta.